Nadýchaný toastový chlieb

Trvanlivosť toastového chleba výrobcovia zvyšujú špeciálnym plynom, ktorým chlieb uzavrú do plastového vrecka. Pokiaľ máte radi toasty, ale nechcete s každým sústom prijímať zbytočne chemické látky, upečte si vlastný toastový chlieb. Je taký jemný a nadýchaný, že ho možno zjete aj samotný. Ďalšie dni ho môžete naplniť a zapiecť alebo opiecť ako hrianky. Nevydrží ako jeho kupovaný príbuzný, ale pravdepodobne zmizne omnoho rýchlejšie.
Suroviny:
250 ml mlieka
2 menšie vajcia
50 g masla
3 lyžice krupicového cukru
1 lyžička soli
400 g hladkej múky
1 lyžička sušeného droždia
pekáreň ETA Duplica Vital Plus
Postup:
- Do veľkej nádoby nalejte mlieko, pridajte vajce, maslo, cukor, soľ, múku a sušené droždie. Zvoľte program 5 - Toastový, váhu nastavte na 1 000 g, farba svetlá.
- Hotový chlieb nechajte v otvorenej pekárni vychladnúť a potom ho vyklopte. Spotrebujte čo najskôr.
Štyri toastové variácie:
Ostružinový toast
smotanový syr
chia semienka
ostružiny
Toast á la caprese
smotanový syr
cherry paradajky
mozzarella
bazalka
olivový olej
Toast s avokádom a lososom
avokádo
údený losos
červená cibuľa
kapary
kôpor
citrónová šťava
Jahodový toast
biely jogurt gréckeho typu
jahody
chia semienka
kokos