Nadýchaný toastový chlieb

Nadýchaný toastový chlieb

1 bochník

210 minút

Trvanlivosť toastového chleba výrobcovia zvyšujú špeciálnym plynom, ktorým chlieb uzavrú do plastového vrecka. Pokiaľ máte radi toasty, ale nechcete s každým sústom prijímať zbytočne chemické látky, upečte si vlastný toastový chlieb. Je taký jemný a nadýchaný, že ho možno zjete aj samotný. Ďalšie dni ho môžete naplniť a zapiecť alebo opiecť ako hrianky. Nevydrží ako jeho kupovaný príbuzný, ale pravdepodobne zmizne omnoho rýchlejšie.

 

Suroviny:

250 ml mlieka
2 menšie vajcia
50 g masla
3 lyžice krupicového cukru
1 lyžička soli
400 g hladkej múky
1 lyžička sušeného droždia      

pekáreň ETA Duplica Vital Plus

Postup:

  1. Do veľkej nádoby nalejte mlieko, pridajte vajce, maslo, cukor, soľ, múku a sušené droždie. Zvoľte program 5 - Toastový, váhu nastavte na 1 000 g, farba svetlá.
     
  2. Hotový chlieb nechajte v otvorenej pekárni vychladnúť a potom ho vyklopte. Spotrebujte čo najskôr.

 

Štyri toastové variácie:

Ostružinový toast

smotanový syr
chia semienka
ostružiny

Toast á la caprese

smotanový syr
cherry paradajky
mozzarella
bazalka
olivový olej

Toast s avokádom a lososom

avokádo
údený losos
červená cibuľa
kapary
kôpor
citrónová šťava

Jahodový toast

biely jogurt gréckeho typu
jahody
chia semienka
kokos

Nadýchaný toastový chlieb