Vláčný banánový chlebíček bez lepku

Vláčný banánový chlebíček bez lepku

10 porcií

150 minút

Pokiaľ vám doma prezrieva pár banánov a premýšľate, ako ich využiť, než úplne zhnednú, upečte tento lahodný múčnik. Je krásne vláčny, vonia po banánoch aj škorici a chutí skvele samotný ku káve aj popoludňajšiemu čaju. Hneď sa po ňom zapráši, a keby nie, vydrží v rovnakej kondícii pár dní. Vďaka pohánkovej a mandľovej múke je bezlepkový a má jemnú orechovú arómu, pokiaľ dávate prednosť klasike, nahraďte ich 180 g hladkej pšeničnej múky.

Suroviny:

2 väčšie zrelé banány
100 g krupicového cukru
2 väčšie vajcia
85 g rozpusteného masla
30 ml mlieka
90 g pohánkovej múky
90 g mandľovej múky
1 lyžička mletej škorice
1 lyžička kakaa holandského typu
2 lyžičky prášku do pečiva
½ lyžičky jedlej sódy
1 lyžička soli
1 hrsť nasekaných vlašských orechov

pekáreň ETA Duplica Vital Plus

Postup:

  1. Banány olúpte, nakrájajte do misky a roztlačte s cukrom na kašu. Do veľkej nádoby pekárne so strednými hnetacími hákmi dajte vajcia, rozpustené maslo, mlieko a roztlačené banány.
     
  2. Suché prísady vrátane orechov premiešajte v mise zvlášť a prisypte do nádoby pekárne. Zapnite program 8 - Torta, farba stredná.
     
  3. Po skončení programu vytiahnite upečený chlebíček a nechajte ho schladnúť. Môžete ho ozdobiť napríklad rozpustenou horkou čokoládou.