Nadýchaný toastový chlieb

Nadýchaný toastový chlieb

1 bochník

210 minút

Upečte si jemný domáci toastový chlieb bez chemických prísad, ktoré sa bežne pridávajú do toastových chlebov predávaných v obchodoch. Vďaka jeho vláčnosti a nadýchanej štruktúre sa v ústach krásne rozplýva a chutí skvele aj samostatne. Využiť ho môžete aj ako prílohu k polievkam, namazať ho na sladko, či na slano alebo neskôr opražiť a pripraviť ako krutóny. 

Suroviny:

250 ml mlieka
2 menšie vajcia
50 g masla
3 lyžice krupicového cukru
1 lyžička soli
400 g hladkej múky
1 lyžička sušeného droždia

pekáreň ETA Delicca II

Postup:

1. Do veľkej nádoby nalejte mlieko, pridajte vajce, maslo, cukor, soľ, múku a sušené droždie. Zvoľte program SLADKÝ, váhu nastavte na 1000 g, farbu kôrky na svetlá. 
2. Hotový chlieb nechajte v otvorenej pekárni vychladnúť a potom ho vyklopte.


Spotrebujte čo najskôr.