Olivový chlieb

Olivový chlieb

1 bochník

180 minút

Pre vynikajúce talianske pečivo nemusíte ísť na juh, Taliansko môže prísť za vami. S pekárňou ETA Delicca II si jednoducho pripravíte olivový chlieb, u ktorého ešte umocníte taliansky nádych, ak budete jeho kúsky namáčať do misky olivového oleja. Perfektne si rozumie tiež so syrovou nátierkou a parmezánom alebo so sušenými paradajkami.

Suroviny:

60 ml nálevu z olív
125 ml vlažnej vody
1 PL olivového oleja
200 g hladkej múky
130 g celozrnnej múky
8 g soli

12 g cukru
1 ČL sušenej bazalky
3 g sušeného droždia
50 g nasekaných olív


pekáreň ETA Delicca II

Postup:

1. Do nádoby nalejte najprv nálev z olív, vodu a olivový olej.
2. Potom pridajte obe múky, soľ, cukor, sušenú bazalku a sušené droždie.

3. Hneď ako budete mať pripravenú zmes, zapnite program KLASIK, farba stredná, veľkosť 1000 g a počkajte na zvukový signál (10x pípnutie), ktorý vás upozorní na pridanie nasekaných olív.