Neskoro-letné crumble

Crumble je jedným z najjednoduchších pečených dezertov na prípravu, na chuti mu to ale rozhodne neuberá. Spojenie sladkokyslej chuti ovocnej vrstvy s chrumkavou mrveničkou je jednoducho nebo v papuľke. Verziu s ostružinami a slivkami pripravila súťažiaca vo Food blogu roku 2021 Adéla Zátková, ktorú nájdete na Instagrame pod účtom @peceni_cko.
Suroviny:
500 g ostružín
350 g vykôstkovaných sliviek
30 ml rumu
20 g práškového cukru
25 g zemiakového škrobu
120 g ovsených vločiek
120 g hrubej múky
70 g cukru krupice
60 g polotučného tvarohu
75 g rozpusteného masla
Postup:
OVOCNÁ VRSTVA
1. Slivky nakrájajte na osminky.
2. Ostružiny, nakrájané slivky, rum, práškový cukor a zemiakový škrob spolu dôkladne premiešajte a rozložte do zapekacej misy.
MRVENIČKA
1. Na mrveničku zmiešajte sypké suroviny, pridajte tvaroh a rozpustené maslo.
2. Rukami alebo mixérom premiešajte na konzistenciu mrveničky a zasypte ňou ovocie. Pečte na 180 °C cca 40 minút.