Omáčka z pečených paradajok s ricottou
Tento rýchly recept si určite zamilujete, rovnako ako Majda z profilu Hungry Panda, ktorá ho pripravila. Omáčku môžete podávať s cestovinami alebo kuskusom, skvele sa ale bude hodiť tiež bulgur alebo šošovica.
Suroviny:
400 g paradajok nakrájaných na veľké kocky
120 g ricotty
1 stredne veľká cibuľa nakrájaná na polmesiačiky
2 strúčiky cesnaku
soľ
korenie
olivový olej
hrsť čerstvej bazalky
parmezán na servírovanie
200 g celozrnných cestovín
Postup:
1. Nakrájané paradajky, cibuľu a olúpaný cesnak poukladajte do pekáča.
2. Osoľte, okoreňte, pokvapkajte olivovým olejom a premiešajte. Pečte v predhriatej rúre na 180 stupňoch cca 40 min.
3. Dajte variť cestoviny podľa návodu na ich obale.
4. Upečenú zeleninu rozmixujte s ricottou a čerstvou bazalkou.
5. Cestoviny premiešajte s omáčkou a servírujte s nastrúhaným parmezánom.