Omáčka z pečených paradajok s ricottou

Omáčka z pečených paradajok s ricottou

2 porcie

1 hodina

Tento rýchly recept si určite zamilujete, rovnako ako Majda z profilu Hungry Panda, ktorá ho pripravila. Omáčku môžete podávať s cestovinami alebo kuskusom, skvele sa ale bude hodiť tiež bulgur alebo šošovica.

Suroviny:

400 g paradajok nakrájaných na veľké kocky
120 g ricotty
1 stredne veľká cibuľa nakrájaná na polmesiačiky
2 strúčiky cesnaku
soľ
korenie
olivový olej
hrsť čerstvej bazalky
parmezán na servírovanie
200 g celozrnných cestovín

Postup:

1. Nakrájané paradajky, cibuľu a olúpaný cesnak poukladajte do pekáča. 
2. Osoľte, okoreňte, pokvapkajte olivovým olejom a premiešajte. Pečte v predhriatej rúre na 180 stupňoch cca 40 min.
3. Dajte variť cestoviny podľa návodu na ich obale.
4. Upečenú zeleninu rozmixujte s ricottou a čerstvou bazalkou.
5. Cestoviny premiešajte s omáčkou a servírujte s nastrúhaným parmezánom.

Špaldová linecká kolečka