Ovsená kaša

Ovsená kaša

2 porcie

25 minút

Ovsená kaša patrí medzi jednoduché, ale výživné raňajky, desiatu či večeru, ktorá vás vďaka svojej variabilite len tak neomrzí. Môžete ju ozdobiť ovocím, orieškami, kakaom či sirupom presne podľa vašej momentálnej chuti a podávať ju teplú alebo studenú. Pokiaľ navyše pri príprave použijete rastlinné mlieko, razom sa z nej stane aj vegánska a bezlaktózová pochúťka. 

 

Suroviny:

kokosový olej (na vymazanie nádoby)
100 g ovsených vločiek
450 ml mlieka (môže byť aj rastlinné nemlieko)
štipka soli
vanilkový extrakt, agáva, javorový sirup (voliteľne podľa chuti)
ovocie, oriešky, orieškové maslo, chia semienka, škorica, kakao (voliteľne podľa chuti)

multifunkčný tlakový hrniec ETA Tauro

Postup:

  1. Nádobu vymažte kokosovým olejom, aby ste zabránili nechcenému pripaľovaniu ovsa. Nasypte dovnútra ovsené vločky, osoľte ich a zalejte mliekom. Môžete dochutiť vanilkovým extraktom, agávou, javorovým sirupom či akýmkoľvek iným sladidlom. Nasaďte veko a zapnite program Tlakové varenie na 4 minúty. 

  2. Po skončení programu stlačte tlačidlo STOP a nechajte uvoľniť paru prirodzene po dobu asi 10 minút. Potom otočte ventil a vypustite zvyšný tlak. Ovsenú kašu servírujte s čímkoľvek, na čo máte chuť – s ovocím, orieškami, orieškovým maslom, chia semienkami, škoricou, kakaom, atď.

 

Ovsená kaša