Paella s krevetami

Šum mora, posledné lúče zapadajúceho slnka, španielske víno a vrelá atmosféra reštaurácie priamo na pláži – pokiaľ sa aj vám cnie po letnej dovolenke, nie je nič jednoduchšieho než si ju pripomenúť tradičným stredomorským jedlom.
Suroviny:
3 lyžice masla
1 cibuľa nakrájaná najemno
4 strúčiky cesnaku nakrájané na plátky
1 červená paprika nakrájaná na prúžky
1 lyžička mletej papriky
1 lyžička kurkumy
soľ, čierne korenie podľa chuti
štipka šafranu
250 g ryže
250 ml kuracieho vývaru
150 ml bieleho vína
300 g väčších kreviet
limetka
čerstvý koriander
multifunkčný tlakový hrniec ETA Tauro
Postup:
- Nastavte program Varenie bez veka. V hrnci nechajte rozpustiť maslo, pridajte cibuľu, ktorú restujte do doby, kým zmäkne. Ďalej prisypte cesnak a ešte minútu restujte.
- Pridajte papriku, mletú papriku, kurkumu, soľ, čierne korenie, šafran a dôkladne premiešajte. Prisypte prepláchnutú ryžu, ktorú chvíľu orestujte. Prilejte kurací vývar a biele víno. Dôkladne varechou premiešajte, uistite sa, že sa vám na dne nádoby nič neprichytilo.
- Na pripravenú zmes prisypte krevety tak, aby zostali hore. Vypnite program Varenie bez veka. Nasaďte na hrniec veko a nastavte program Tlakové varenie na 5 minút. Po skončení programu stlačte tlačidlo STOP, vypustite paru a odoberte veko.