Paella s krevetami

Paella s krevetami

4 porcie

30 minút

Šum mora, posledné lúče zapadajúceho slnka, španielske víno a vrelá atmosféra reštaurácie priamo na pláži – pokiaľ sa aj vám cnie po letnej dovolenke, nie je nič jednoduchšieho než si ju pripomenúť tradičným stredomorským jedlom. 

 

Suroviny:

3 lyžice masla
1 cibuľa nakrájaná najemno
4 strúčiky cesnaku nakrájané na plátky
1 červená paprika nakrájaná na prúžky 
1 lyžička mletej papriky
1 lyžička kurkumy
soľ, čierne korenie podľa chuti
štipka šafranu
250 g ryže
250 ml kuracieho vývaru
150 ml bieleho vína
300 g väčších kreviet
limetka  
čerstvý koriander

multifunkčný tlakový hrniec ETA Tauro

Postup:

  1. Nastavte program Varenie bez veka. V hrnci nechajte rozpustiť maslo, pridajte cibuľu, ktorú restujte do doby, kým zmäkne. Ďalej prisypte cesnak a ešte minútu restujte. 

  2. Pridajte papriku, mletú papriku, kurkumu, soľ, čierne korenie, šafran a dôkladne premiešajte. Prisypte prepláchnutú ryžu, ktorú chvíľu orestujte. Prilejte kurací vývar a biele víno. Dôkladne varechou premiešajte, uistite sa, že sa vám na dne nádoby nič neprichytilo. 

  3. Na pripravenú zmes prisypte krevety tak, aby zostali hore. Vypnite program Varenie bez veka. Nasaďte na hrniec veko a nastavte program Tlakové varenie na 5 minút. Po skončení programu stlačte tlačidlo STOP, vypustite paru a odoberte veko.   

 

Paella s krevetami