Palacinková torta

Pripraviť tortu nikdy nebolo jednoduchšie. Stačí pár palaciniek, troška krému a chutná a originálna torta je na svete. Navyše ponúka množstvo možností náplní a zdobenia. Máte chuť na hravú, ovocnú alebo dekadentne čokoládovú? Záleží iba na vašej fantázii. Vyskúšajte recept podľa blogerky Adély z profilu Pečeníčko.
Suroviny:
Na palacinky:
2 vajcia
500 ml polotučného mlieka
250 ml kyslého mlieka
300 g hladkej múky
1 lyžica práškového cukru
štipka soli
Na krém:
350 ml mlieka
1 vanilkový pudingový prášok
70 g krupicového cukru
semienka z 1 vanilkového struku
500 g tvarohu v alobale
+ jahodová marmeláda
Postup:
1. Začnite pudingom na krém. V 100 ml mlieka rozmiešajte puding a cukor.
2. Zvyšok surovín, spolu s vanilkou, zahrievajte na platni. Keď sa začne mlieko variť, prilejte pudingovú zmes a varte, kým nezhustne (minimálne 2 min). Puding nechajte vychladnúť, pokojne do druhého dňa.
3. Vychladnutý puding rozšľahajte, pridajte tvaroh a vyšľahajte na hladký krém.
4. Teraz si pripravte palacinky. Všetky ingrediencie vymiešajte na hladké cesto.
5. Na palacinkovači alebo na panvici pokvapkanej olejom smažte jednotlivo čo najtenšie palacinky. Z tejto dávky vyjde asi 12 kusov.
6. Nakoniec vytvorte tortu. Jednotlivé palacinky natierajte tak, že vždy dve po sebe natriete krémom a tretiu marmeládou. Rovnako postupujte, až kým nepoužijete všetky palacinky.
7. Vrch torty dozdobte podľa chuti. Podávať môžete hneď alebo nechajte odležať do druhého dňa.