Pečená ovsená kaša

Raňajkových variantov nie je nikdy dosť a pokiaľ vás už obyčajná ovsená kaša nudí, skúste túto pečenú so štipkou škorice podľa blogerky Martiny Lacingerové.
Suroviny:
80 g jemných ovsených vločiek
1 lyžica chia semienok (20 g)
1 lyžica slnečnicových semienok (20 g)
1/2 lyžice kakaa (7 g)
40 g proteinu - odporúčame 20 g čokoládového a 20 g bez príchuti (čokoládový je sladký a kaša by tak bola príliš sladká)
1/3 lyžičky sódy
1/2 lyžičky mletej vanilky alebo škorice
1,5 zrelého banánu
1 vajce
100 ml ryžového mlieka
jahody
kokosový olej na vymazanie zapekacej misy
Postup:
1. Menšiu zapekaciu misu jemne vymažte kokosovým olejom.
2. V mise zmiešajte ovsené vločky, chia a slnečnicové semienka, kakao, proteín, sódu a vanilku.
3. Jeden banán roztlačte na kašu a premiešajte s vajcom a mliekom. Dobre premiešajte banánovú zmes so sypkou. Nalejte do pripravenej zapekacej formy a uhlaďte stierkou.
4. Zvyšný banán a pár jahôd nakrájajte na plátky a rozprestrite na povrchu kaše. Vložte do rúry vyhriatej na 170 °C (teplovzdušný režim) a pečte 30 minút.