Viaczrnná kaša

4 porcie
10 minút
Ovsená kaša porridge je jedno z mála jedál anglickej kuchyne, ktoré sa presadilo aj mimo Britských ostrovov. Sychravé počasie s častým dažďom priamo nabáda k tomu, začať deň sladkou teplou dobrotou, ktorá vám pohladí bruško a dušu a dodá energiu na celé dopoludnie. Obilniny varením zmäknú a získajú krémovú štruktúru, sladkosť obstará sušené ovocie alebo napr. vanilkové rastlinné mlieko. Experimentujte s rôznymi druhmi vločiek, semienok, orechov a mliek.
Suroviny:
100 g ovsených vločiek
100 g žitných vločiek
100 g pohánkových vločiek
600 ml mlieka
2 lyžice dyňových semienok
2 lyžice slnečnicových semienok
1 lyžička chia semienok
1 lyžička ľanových semienok
1 hrsť vlašských orechov
1 hrsť moruše alebo ostružín
robot ETA Gratus s nástavcom mlynček na obilie
Postup:
1. Vločky umeľte na mlynčeku na obilie na robote Gratus a nasypte ich do štyroch misiek.
2. Mlieko zahrejte, nalejte na vločky, pridajte semienka, premiešajte, nechajte 2 minúty napučať a posypte orechmi a ovocím.