Pečená ryba so zeleninou

Pečená ryba so zeleninou

 

2 porcie

 

55 minút

Ryby by sme mali mať aspoň raz týždenne. Predovšetkým tie morské obsahujú omega-3 mastné kyseliny, ktoré chránia cievy pred infarktom, znižujú zlý cholesterol a zlepšujú imunitu. Ryby s bielom mäsom majú nízky obsah tuku a málo kalórií, ale sú bohaté na kvalitné bielkoviny. Inšpirujte sa španielskou kuchyňou, ku ktorej čerstvé ryby a zelenina neodmysliteľne patria a upečte si tresku, halibuta alebo napr. aj českého zubáča dohromady s prílohou. Ryba zostane šťavnatá a v jednom pekáči sa chute krásne prepoja.

Suroviny:

300 g malých zemiakov

soľ a čerstvo namleté korenie

2 lyžice olivového oleja

100 g choriza

150 g fazuľových strukov

100 g hrášku

150 g cherry paradajok

2 filety z ryby s bielym mäsom (treska, platesa, zubáč)

chrumkavý svetlý chlieb na podávanie

 

ETA Pečenka

Postup:

1. Zemiaky nelúpte, ale starostlivo ich očistite a umyte. Prekrojte ich na polovicu a naskladajte do nádoby pečenky. Ľahko osoľte, okoreňte a pokvapkajte olivovým olejom. Chorizo nakrájajte na silnejšie plátky, položte na zemiaky a pečte 10–15 minút. Pokiaľ všetko pečiete v rúre, predhrejte ju na 180 °C.

 

2. Pridajte fazuľové struky, hrášok a cherry paradajky. Zľahka premiešajte a nechajte piecť ešte 10 minút. Nakoniec na zeleninu položte rybacie filety a pečte 15–20 minút pokiaľ nie je ryba hotová. Ihneď podávajte, samotné alebo s čerstvým chrumkavým chlebom.