Penne so smotanou a paradajkami

Penne so smotanou a paradajkami

4 porcie

20 minút

Talianska kuchyňa je známa svojou jednoduchosťou, napriek tomu sa v nej vďaka aromatickým bylinkám miesia výrazné chute, ktoré len tak nezovšednenú. Ak si chcete aj vy dopriať dokonale krémové paradajkové cestoviny ako z talianskej reštaurácie, pripravené s ľahkosťou a eleganciou pre Talianov typickou, pozvite si na pomoc multifunkčný tlakový hrniec Tauro, v ktorom uvaríte celý pokrm za menej ako pol hodiny a bez nutnosti špiniť ďalší riad. 

 

Suroviny:

2 lyžice oleja
1 väčšia cibuľa nakrájaná nahrubo
4 strúčiky cesnaku 
150 ml suchého bieleho vína
1 červená paprika
1 lyžica cukru 
1 ½ lyžičky sušenej bazalky
1 lyžička sušeného oregana
400 g krájaných paradajok v konzerve
400 ml vody 
250 g suchých penne cestovín
soľ, čierne korenie podľa chuti 
125 ml smotany na šľahanie
strúhaný parmezán 
nasekaná petržlenová vňať  

multifunkčný tlakový hrniec ETA Tauro

Postup:

  1. Zapnite program Varenie bez veka, pridajte olej, na ktorom nechajte opražiť cibuľu, potom pridajte aj cesnak. Prilejte víno, premiešajte a počkajte, až sa takmer odparí. Vypnite program Varenie bez veka.   

  2. Do hrnca pridajte papriku, cukor, sušenú bazalku, oregano, krájané paradajky, vodu a cestoviny. Osoľte a okoreňte podľa chuti a dobre premiešajte. Nasaďte veko a nastavte program Tlakové varenie na 5 minút. 

  3. Po skončení programu stlačte tlačidlo STOP, vypustite paru a odoberte veko. Zapnite program Varenie bez veka, prilejte smotanu a premiešajte. Ochutnajte, prípadne dochuťte soľou, korením alebo cukrom. Pár minút povarte. Potom hrniec vypnite a nechajte cestoviny ešte chvíľu nasať omáčku. Podávajte posypané parmezánom a nasekanou petržlenovou vňaťou. 

Penne so smotanou a paradajkami