Pesto z medvedieho cesnaku

Medvedí cesnak je práve v plnej sile. Nájdete ho voľne v prírode, má výnimočnú chuť aj vôňu a patrí medzi životobudiče, je totiž plný zdraviu prospešných látok. Jeho sezóna skoro končí, takže využite čas a užite si jeho nezameniteľnú vôňu a chuť.
Suroviny:
200 g medvedieho cesnaku
50 g kešu orechov
50 g strúhaného parmezánu
150 g extra panenského olivového oleja
soľ a čerstvo namleté čierne korenie podľa chuti
Postup:
- Medvedí cesnak umyte pod tečúcou vodou, nechajte odkvapkať a nasekajte ho nahrubo. Vložte do sekáčiku, pridajte orechy, parmezán, osoľte, pridajte čierne korenie a zalejte olivovým olejom. Nasaďte veko a všetko rozmixujte do hladké konzistencie.
- Hotové pesto presuňte do vyvarených fliaš, vrch zalejte olivovým olejom, aby pesto neoxidovalo a zatiahnite veko. Výborné je s čerstvými cestovinami alebo na hrianke. Pokiaľ pesto nespotrebujete ihneď, môžete ho uchovať v chladničke, v uzavrenej fľaši vám vydrží približne týždeň.