Ravioli s ricottou a medvedím cesnakom

Ravioli s ricottou a medvedím cesnakom

4 porcie

75 minút

Ravioli pochádzajú ako väčšina iných cestovín z Talianska. Sú obvykle štvorcového tvaru, ale vyskytujú sa aj iné, napr. kruhové či polkruhové (mezzelune). Náplň môže byť rôzna, od ricotty so špenátom alebo strúhanou citrónovou kôrou až po náplne tvorené mäsom. V jarnom období si môžete pripraviť výborné ravioli s medvedím cesnakom, dodá im úžasnú vôňu a silnú chuť.

Suroviny:

300 g hladkej múky
3 vajcia
250 g ricotty
50 g medvedieho cesnaku
2 vajcia
75 g strúhaného parmezánu
štipka muškátového oriešku
soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:

  1. Z hladkej múky a vajec vypracujte cesto v kuchynskom robote Gratus pomocou hnetacieho háku na 2. rýchlostnom stupni. Cesto zabaľte do fólie a nechajte ho odpočinúť v chladničke aspoň 30 minút.
     
  2. Medzitým si pripravte náplň. Umytý medvedí cesnak nasekajte nadrobno. Pridajte ricottu, vajcia, parmezán, muškátový oriešok, soľ, čierne korenie a všetko dôkladne premiešajte.
     
  3. Cesto položte na pomúčený val a rozdeľte na štyri rovnako veľké časti. Za pomoci nástavca na váľanie cesta vyváľajte na kuchynskom robote Gratus pláty na hrúbku 7. Na takto vyváľané pásky klaďte lyžičkou náplň tak, aby rozostupy boli 2 cm. V miestach spojov potrite rozšľahaným vajcom a priklopte druhým plátom. Cesto okolo náplne pritlačte a radlom vykrajujte ravioli.
     
  4. Pripravené ravioli varte vo vriacej osolenej vode s kvapkou olivového oleja približne 3 minúty. Cestoviny sceďte a ihneď podávajte dozdobené nasekaným medvedím cesnakom, parmezánom a kvapkou olivového oleja podľa chuti.