Šalát z fenikla, romanesca a mrkvy

Šalát z fenikla, romanesca a mrkvy

2 porcie

25 minút

Fenikel sa po celom svete používa už storočia na úľavu od mnohých ťažkostí. Stáva sa tak skvelou ingredienciou napríklad do šalátov, tak ako v recepte od blogerky Natálie Černouškové. Fenikel je tu skombinovaný s variantom karfiolu zvaným romanesco a mrkvou. S teplovzdušnou fritézou ETA Formio bude navyše jeho príprava hračka. 

Suroviny:

Šalát:
2 mrkvy (očistené a rozpolené)
2 fenikle
pár ružičiek romanesca

Omáčka:
3 PL sójovej omáčky
2 PL hoisin omáčky
1 KL ryžového octu
1 KL sezamového oleja
1 PL javorového sirupu
1 prelisovaný strúčik cesnaku
1 cm nastrúhaného zázvoru

Postup:

1. Zeleninu nakrájajte - mrkvu rozpoľte, fenikel nakrájajte na hranolčeky.
2. Všetko dajte na 15 minút na 170 °C do teplovzdušnej fritézy.
3. Zeleninu trochu potrite sezamovým olejom (alebo olivovým).
4. Medzitým si pripravte omáčku, na ktorú zmiešajte všetko v mištičke.
5. Zeleninu potrite 3/4 množstvom omáčky a dajte ešte na 3 minúty do teplovzdušnej fritézy.
6. Potom potrite zvyškom omáčky a môžete podávať.