Šošovicová polievka

Šošovicová polievka

4 - 6 porcií

45 minút

Šošovicová polievka v španielskom kabáte odráža temperament a vrelosť južanských národov, hrejivú atmosféru tak spoľahlivo vytvorí aj pri vašom rodinnom stole. Je rovnako výživná a sýta ako nám známy zahustený variant, paprika a paradajky v nej obsiahnuté sú však vítaným odľahčením. 

 

Suroviny:

1 lyžica olivového oleja
100 g chorizo klobásky
1 cibuľa nakrájaná najemno
3 strúčiky cesnaku nakrájané na plátky
1 väčšia mrkva nakrájaná na hrubšie kolieska
1 červená paprika nakrájaná na prúžky
200 g zemiakov nakrájaných na kocky
150 g krájaných paradajok
1 lyžička mletej sladkej papriky  
300 g zelenej šošovice
1 bobkový list
1,25 l zeleninového vývaru
soľ, čierne korenie podľa chuti
hrsť sekanej petržlenovej vňate

multifunkčný tlakový hrniec ETA Tauro

Postup:

  1. Zapnite hrniec na program Varenie bez veka. Zahrejte olivový olej, pridajte chorizo a minútu opekajte. Prihoďte cibuľu a chvíľu restujte, potom pridajte cesnak, mrkvu, po minúte pridajte papriku a zemiaky. 

  2. Vypnite program Varenie bez veka. Do hrnca pridajte krájané paradajky, mletú papriku, prepláchnutú a odkvapkanú šošovicu, bobkový list, prilejte vývar, osoľte a okoreňte.  

  3. Nasaďte veko a zapnite program Tlakové varenie na 15 minút. Po skončení programu stlačte tlačidlo STOP a nechajte uvoľniť tlak prirodzene. Po 10 minútach otočte ventil a vypustite zvyšný tlak. Odoberte veko. Servírujte posypané sekanou petržlenovou vňaťou. 

 

Šošovicová polievka