Špaldové linecké kolieska

Špaldová múka je v porovnaní s tou klasickou bielou bohatšia na vlákninu a ďalšie stopové prvky. Zároveň však túto zámenu v ceste takmer nepoznáte. Je preto vhodná aj na prípravu takých krehotiniek, akými sú tradičné linecké kolieska. Ich špaldovú verziu podľa Fitrecepty.info si obľúbi celá rodina.
Suroviny:
150 g celozrnnej špaldovej múky
100 g hladkej špaldovej múky (+ 50 g na pomúčenie)
160 g masla
3 žĺtky
60 g trstinového cukru
120 g marmelády
Postup:
- Zo všetkých surovín vypracujte pomocou kuchynského robota Gratus hladké cesto, zabaľte ho do potravinovej fólie a nechajte uložiť do druhého dňa.
- Následne cesto vypracujte rukami a na pomúčenej doske rovnomerne vyvaľkajte. Vykrajujte kolieska a vyskladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Do polovice z nich ešte vykrojte dierku ľubovoľného tvaru pomocou drobného vykrajovača.
- Pečte v predhriatej rúre na 165–175 °C asi 10 minút.
- Upečené a vychladnuté kolieska spojte marmeládou a nechajte uležať.
ETA TIP: Špaldové kolieska môžete obaliť v sušenom ryžovom mlieku alebo sypkej stévii.
Prevzaté z Fitrecepty.info.
Doporučené