Žitné perníčky

Perníčky sú symbolom Vianoc, ktoré milujú deti aj dospelí. Po ochutnaní perníčkov zo žitnej múky a trstinového cukru podľa Fitrecepty.info zaručene nepoznáte rozdiel. Vaše telo však bude za výživovo hodnotnejšiu verziu bez pochyby vďačné.
Suroviny:
400 g žitnej múky
3 žĺtky
130 g masla
100 g medu
130 g trstinového cukru
90 g mletých vlašských orechov
1 lyžica perníkového korenia
1 lyžička jedlej sódy
Postup:
- Všetky ingrediencie spracujte v Gratuse na kompaktné cesto. Následne z neho urobte bochník, zabaľte ho do potravinovej fólie a nechajte v chladničke do druhého dňa.
- Po vybratí z chladničky cesto prepracujte rukami, rovnomerne vyvaľkajte a vykrajovačkami vytvorte ľubovoľné tvary. Tie potom naskladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečte v predhriatej rúre na 165–175 °C do zlata (trvá to asi 10–12 minút).
- Perníčky môžete následne ozdobiť bielkovou polevou, ale nie je to nevyhnutné – sú chutné aj samotné.
Prevzaté z Fitrecepty.info.