Špenátové knedličky s rajčinovou omáčkou

Máte radi špenát a chceli by ste vyskúšať niečo iné ako klasiku s vajíčkom a zemiakmi? Pripravte si špenátové knedličky spoločne s Fitrecepty.info. Špenát obsahuje živiny ako karoteinody a luteín, karoténový pigment, ktorý pôsobí antioxidačne. Spoločne s paradajkovou omáčkou je cenným zdrojom vitamínov a živín pre ľudský organizmus.
Suroviny:
Ingrediencie na knedličky
200 g špenátu
60 g strúhaného parmazánu
2 vajcia
200 g špaldovej múky
250 g ricotty
soľ
30 g prepusteného masla
Ingrediencie na omáčku
1 lyžica olivového oleja1 jarná cibuľka
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice ľanoných semienok (možno vynechaľ)
400 g nakrájaných rajčín v konzerve
štipka rozmarínu a tymianu
štipka soli
Postup:
- Špenát sparte vriacou vodou, vyžmýkajte a rozmixujte tyčovým mixérom Lento.
- Vo väčšej mise zmiešajte nasekaný špenát, parmezán, vajcia, múku, ricottu, soľ a rozpustené maslo pomocou hnetacích hákov Lenta.
- Vytvorte hladké a kompaktné cesto. Pokiaľ je cesto príliš riedke, prisypte múku, pokiaľ naopak husté, prilejte trochu vody.
- Cesto rozdeľte na 4 rovnaké časti, z ktorých vytvorte dlhé úzke valčeky. Z valčekov ukrajujte kúsky veľké asi ako palec. Pre efekt môžete každý kúsok ešte stlačiť vidličkou.
- Vo veľkom hrnci priveďte k varu poriadne osolenú vodu. Do vriacej vody naraz vsypte knedličky a nechajte variť.
- Vyberte ich z vody ihneď potom, čo vyplávajú na povrch.
- Vo väčšej panvici si rozohrejte 1 lyžicu olivového oleja, pridajte najemno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Opekajte 3-4 minúty. Prilejte konzervu s rajčinami, ochuťte tymianom a rozmarínom, osoľte a pridajte čierne korenie. Nechajte prevariť 5 minút.
- Hotové knedličky podávajte preliate rajčinovou omáčkou a posypané parmezánom.