Pistáciové brownies

Sladučké brownies z bielej čokolády podľa šéfcukrárky zlínskej Bitrotéky Valachy Tamary Adamčíkovej vám zaručene osladia život – či už je teplo, alebo zima. Vďaka pistáciám, ktoré tomuto dezertu dodávajú sviežu zelenú farbu, je však ako stvorený pre jarné obdobie aj pohostenie návštev.
Suroviny:
200 g masla
200 g kvalitnej bielej čokolády
3 vajcia
150 g g trstinového cukru
100 g hladkej múky
100 g pistácií (80 g mletých + 20 g nasekaných na posypanie)
50 g 100 % pistáciovej pasty (je možné nahradiť rovnakým množstvom mletých pistácií)
5 g soli
Postup:
- Čokoládu s maslom rozpustite vo vodnom kúpeli a premiešajte. Výsledkom by mala byť lesklá hladká zmes – tú následne nechajte vychladiť.
- Vajce s cukrom vyšľahajte do hustej peny, do ktorej postupne vmiešajte čokoládovú zmes. Nakoniec po častiach zapracujte preosiatu múku so štipkou soli, pistáciovú pastu a mleté pistácie.
- Cesto vlejte do menšieho plechu vyloženého papierom na pečenie a posypte nasekanými pistáciami. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 – 25 minút.
Tip Tamary Adamčíkovej: Brownies z bielej čokolády patrí ku sladším dezertom, skvele tak ladí s kyslejším ovocím, ako sú napríklad maliny alebo lesné plody. Môžete nimi posypať cesto ešte pred pečením alebo hotové brownies podávať s ovocným sorbetom, či teplou ovocnou omáčkou.
ETA TIP: So sekaním a mletím pistácií vám pomôže sekáčik ETA Basto alebo nadstavec na robot Gratus v podobe multifunkčného sekáčika. Vo výkonnom stolovom mixéri ETA Vital Blend potom ľahko pripravíte domácu pistáciovú pastu.