Talianske panini

Talianske panini

4 panini

17 minút

Zapečené pečivo hravo zastúpi ľahké teplé jedlo a to hlavne v letných mesiacoch. S chuťou a labužníckym chrumknutím sa preto zahryznite napr. do tradičného talianskeho panini, ktoré vás vďaka osvedčenej kombinácii bazalky a šťavnatých paradajok razom prenesie na dovolenku do slnečného Stredomoria.

Suroviny:

2 mozzarelly v náleve
2 paradajky
4 lyžice bazalkového pesta
hrsť čerstvej bazalky
4 ciabatty alebo malé bagety
olivový olej

Postup:

1. Mozzarellu nechajte odkvapkať, paradajky opláchnite a oboje nakrájajte na plátky.
2. Pečivo pozdĺžne rozrežte na polovicu, potrite pestom, naplňte ho plátkami syra a paradajok a na záver pokryte lístkami bazalky. Priklopte a povrch pečiva potrite olejom.
3. Pripravené panini vložte do rozpálených grilovacích platní sendvičovača Sorento Plus, nechajte asi 6 minút zapiecť a podávajte.