Tekvicová omáčka

Tekvicová omáčka

6 porcií

50 minút
 

Jeseň je tu a s ňou prichádza aj obdobie tekvíc. My pre vás máme skvelý tip, ako si z tejto čím ďalej obľúbenejšej suroviny pripravíte rýchly a lacný obed či večeru. Vyskúšajte tento recept na výbornú tekvicovú omáčku od Majdy z profilu Hungry Panda. Do jesenných dní vám dodá energiu a veľa vitamínov.

Suroviny:

600 g očistenej a nakrájanej tekvice
1 cibuľa, nakrájaná na polmesiačiky
1 plechovka rajčín
250 g ricotty
½ lyžičky bazalky
½ lyžičky oregana
600 g celozrnných cestovín
olivový olej
soľ

Postup:

1. Cibuľu a tekvicu rozprestrite na plech vyložený papierom na pečenie.
Pokvapkajte olivovým olejom, osoľte, premiešajte a pečte 30-35 min na 180 stupňov.
2. Upečenú tekvicu rozmixujte s ricottou, korením a plechovkou rajčín.
3. Servírujte s celozrnnými cestovinami.