Tekvicové cupcakes

Tekvicové cupcakes

24 kusov

 

80 minút

 

Tekvicová polievka u vás tečie prúdom a tekvicové rizoto ste už uvarili na sto spôsobov? Tak to je najvyšší čas vyskúšať tekvicu v sladkej úprave. Jej sladká chuť múčnikom svedčí a že sa v nich skrýva zelenina, by tipoval iba málokto. Tekvicové cupcakes podľa šéfcukrárky zlínskej Bistrotéky Valachy Tamary Adamčíkovej sú toho jasným dôkazom.

 

Suroviny:

Cesto:  
4 vajcia
400 g trstinového cukru  
450 g polohrubej múky   
13 g jedlej sódy  
13 g kypriaceho prášku do pečiva 
1/2 lyžičky soli
2 lyžičky mletej škorice
280 ml rastlinného oleja 
500 g nastrúhanej tekvice 
200 g vlašských orechov 

Krém: 
500 g čerstvého smotanového syra  
200 g práškového cukru 
šťava z 1 citróna 
60 g masla  
300 ml smotany na šľahanie  

 Postup:

  1. Rúru predhrejte na 160 °C.    

  2. Vajce a cukor vyšľahajte do peny, následne prilejte olej a dobre premiešajte.    

  3. Zvlášť zmiešajte múku, soľ, škoricu, kypriaci prášok a jedlú sódu. Celú zmes preosejte, aby ste sa zbavili nechcených hrudiek.    

  4. Sypkú zmes vmiešajte do tej tekutej. Následne zapracujte aj nastrúhanú tekvicu a nasekané orechy.    

  5. Cesto rozdeľte do formičiek či plechu na muffiny vyloženého papierovými košíčkami. Pečte zhruba 40–50 minút (overte zapichnutou špajdľou).    

  6. Pomocou robota alebo ručného šľahača vyšľahajte maslo s cukrom do peny, pridajte citrónovú šťavu a syr a znovu vyšľahajte. Nakoniec pomaly prilievajte studenú smotanu a vyšľahajte tuhý krém.   

  7. Vychladnuté cupcakes ozdobte pripraveným krémom a posypte kúskami orieškov.   

 

Tekvicové cupcakes