Tekvicové cupcakes

Tekvicová polievka u vás tečie prúdom a tekvicové rizoto ste už uvarili na sto spôsobov? Tak to je najvyšší čas vyskúšať tekvicu v sladkej úprave. Jej sladká chuť múčnikom svedčí a že sa v nich skrýva zelenina, by tipoval iba málokto. Tekvicové cupcakes podľa šéfcukrárky zlínskej Bistrotéky Valachy Tamary Adamčíkovej sú toho jasným dôkazom.
Suroviny:
Cesto:
4 vajcia
400 g trstinového cukru
450 g polohrubej múky
13 g jedlej sódy
13 g kypriaceho prášku do pečiva
1/2 lyžičky soli
2 lyžičky mletej škorice
280 ml rastlinného oleja
500 g nastrúhanej tekvice
200 g vlašských orechov
Krém:
500 g čerstvého smotanového syra
200 g práškového cukru
šťava z 1 citróna
60 g masla
300 ml smotany na šľahanie
kvapka oranžového potravinárskeho farbiva
Postup:
- Rúru predhrejte na 160 °C.
- Vajce a cukor vyšľahajte do peny, následne prilejte olej a dobre premiešajte.
- Zvlášť zmiešajte múku, soľ, škoricu, kypriaci prášok a jedlú sódu. Celú zmes preosejte, aby ste sa zbavili nechcených hrudiek.
- Sypkú zmes vmiešajte do tej tekutej. Následne zapracujte aj nastrúhanú tekvicu a nasekané orechy.
- Cesto rozdeľte do formičiek či plechu na muffiny vyloženého papierovými košíčkami. Pečte zhruba 40–50 minút (overte zapichnutou špajdľou).
- Pomocou robota alebo ručného šľahača vyšľahajte maslo s cukrom do peny, pridajte citrónovú šťavu a syr a znovu vyšľahajte. Nakoniec pomaly prilievajte studenú smotanu a vyšľahajte tuhý krém.
- Vychladnuté cupcakes ozdobte pripraveným krémom a halloweenskymi motívmi.