Thajské kari s kuracím mäsom

Thajské kari s kuracím mäsom

2 porcie

30 minút

Kari patrí medzi najobľúbenejšie jedla Thajcov a kulinársky svet sa do nich zbláznil tiež. Chutia jedinečne, sú hotové za chvíľku a ich príprava je veľmi jednoduchá. Chute kari sú mimoriadne a vždy s nimi prekvapíte. Vyskúšajte kari s kuracím mäsom od Fitrecepty.info. 

Suroviny:

90 g ryžových rezancov
1 lyžica olivového oleja
1 lyžica kari pasty
200 g kuracích pŕs
1 lyžička sušeného zázvoru
1 citronová tráva
500 ml zeleninového vývaru
1 lyžica trstinového cukru
polovica červenej papriky
šťava z polovice limety
1 lyžička sušeného koriandru
1 lyžica rybacej omáčky
štipka chilli 

Postup:

  1. Ryžové rezance pripravte podľa návodu na obale. Stačí ich len pár minút povariť vo vriacej vode.  
  2. V panvici typu wok rozpáľte olivový olej, pridajte kari pastu a zamiešajte. Pridajte na kocky nakrájané mäso a 4 minúty opekajte. 
  3. Do panvice pridajte nastrúhaný zázvor, citrónovou šťavu, cukor a zalejte vývarom. Nechajte 5-10 minút prevariť. 
  4. Pridajte rybaciu omáčku s chilli a koriandrom a na kocky nakrájanú papriku.  
  5. Nechajte 5 minút prevariť, zalejte kokosovým mliekom, pridajte nastrúhanú citrónovú trávu a nechajte ďalších 5 minút pod pokrievkou. 
  6. Nakoniec pridajte koriander, dochuťte kari rybacou omáčkou a podávajte s pripravenými rezancami. 

Prevzaté z Fitrecepty.info.