Treska v parmskej šunke pečená s rajčinami a olivami

Skvelý, vyvážený (nielen) letný recept, ktorý si pripravíte počas chvíľky. Blogerka Martina Lacingerová pripravuje tresku s parmskou šunkou, ktorá jej dodá originálnu chuť, s rajčinami a olivami, ktoré vám vždy pripomenú slnečné letné dni.
Suroviny:
1 červená cibuľa
500 g cherry rajčín
2 strúčiky cesnaku
hrsť čerstvých byliniek - mix bazalky, tymianu a oregana
4 lyžice olivového oleja
soľ
0,5 dcl bieleho suchého vína
500 g (4 menšie porcie) tresky bez kože - horná časť (sviečková)
citrón
čerstvo mleté čierne korenie
4 plátky parmskej šunky
200 g zelených olív s kôstkou
Postup:
1. Cibuľu nakrájajte na mesiačiky. Nasypte spolu s rajčinami do zapekacej misy. Pridajte najemno nasekaný cesnak a bylinky. Prilejte 4 lyžice olivového oleja, ľahko osoľte a premiešajte. Podlejte vínom.
2. Misu vložte do rúry vyhriatej na 190 °C a pečte 10 minút.
3. Tresku pokvapkajte citrónom. Ľahko osoľte a okoreňte zo všetkých strán. Každú porciu obaľte plátkom sušenej šunky.
4. Po 10 minútach pridajte k predpečenej zelenine olivy, rybu a pekáč vráťte späť do rúry. Pečte 15 – 20 minút.
5. Podávajte ideálne s pečivom, pretože to skvele nasiakne úžasnú šťavu, ktorá sa počas pečenia vytvorí.