Treska v parmskej šunke pečená s rajčinami a olivami

Treska v parmskej šunke pečená s rajčinami a olivami

2-4 porcie

40 minút

Skvelý, vyvážený (nielen) letný recept, ktorý si pripravíte počas chvíľky. Blogerka Martina Lacingerová pripravuje tresku s parmskou šunkou, ktorá jej dodá originálnu chuť, s rajčinami a olivami, ktoré vám vždy pripomenú slnečné letné dni.

Suroviny:

1 červená cibuľa
500 g cherry rajčín

2 strúčiky cesnaku

hrsť čerstvých byliniek - mix bazalky, tymianu a oregana
4 lyžice olivového oleja

soľ
0,5 dcl bieleho suchého vína
 
500 g (4 menšie porcie) tresky bez kože - horná časť (sviečková)

citrón

čerstvo mleté čierne korenie
4 plátky parmskej šunky

200 g zelených olív s kôstkou

Postup:

1. Cibuľu nakrájajte na mesiačiky. Nasypte spolu s rajčinami do zapekacej misy. Pridajte najemno nasekaný cesnak a bylinky. Prilejte 4 lyžice olivového oleja, ľahko osoľte a premiešajte. Podlejte vínom. 
2. Misu vložte do rúry vyhriatej na 190 °C a pečte 10 minút. 
3. Tresku pokvapkajte citrónom. Ľahko osoľte a okoreňte zo všetkých strán. Každú porciu obaľte plátkom sušenej šunky. 
4. Po 10 minútach pridajte k predpečenej zelenine olivy, rybu a pekáč vráťte späť do rúry. Pečte 15 – 20 minút. 
5. Podávajte ideálne s pečivom, pretože to skvele nasiakne úžasnú šťavu, ktorá sa počas pečenia vytvorí.