Trhané bravčové mäso na cideri

Trhané bravčové mäso na cideri

4-6 osôb

3 hodiny
 

Mäso na víne alebo pive ste už určite niekedy niekde vyskúšali. Ale trhané mäso na cideri, to možno počujete prvýkrát. Za nás je to ale absolútna lahôdka! Trhané mäso môžete použiť do burgerov, tortíl alebo do sendvičov, pridáte čerstvú zeleninu, obľúbený dip a večera alebo desiata je na svete.

Suroviny:

1-1,5 bravčovej krkovičky vcelku
2 lyžice hnedého cukru
1 lyžica soli
2 lyžičky údenej papriky
1 lyžička rímskej rasce
1/2 lyžičky mletého čierneho korenia 
3 lyžice oleja
1 cibuľa
2-3 strúčiky cesnaku
280 ml suchého cideru

Postup:

1. V miske zmiešajte hnedý cukor, soľ, údenú papriku, rímsku rascu a mleté čierne korenie.
2. Zmes vmasírujte do mäsa. Do Pečenky dajte olej. Pridajte cibuľu nakrájanú na kolieska a cesnak vcelku.
3. Do stredu Pečenky vložte mäso a pečte 25 minút. Potom prilejte cider a nechajte piecť cca 2,5 hodiny.
4. Hotové mäso pomocou vidličiek roztrhajte a dajte marinovať do výpeku. Takto pripravené mäso môžete použiť do burgerov s trhaným mäsom alebo len tak na bagetu.