Tvarohová bábovka s mrkvou

Tvarohová bábovka s mrkvou

1 bábovka

70 minút
 

Tvaroh dokáže akékoľvek cesto príjemne zvláčniť. A čo potom, keď do cesta pridáte šťavnatú mrkvu?! Táto kombinácia je viac než prijateľná. A to aj pre tých, čo sa sladkému vyhýbajú kvôli štíhlej postave. Bábovka je totiž sladená nízkoenergetickou alternatívou a obsahuje len málo tuku. Načo ho pridávať viac, keď sa o vláčnosť postará spomínaný tvaroh s mrkvou?

Suroviny:

3 vajcia
150 g erythritolu alebo xylitolu (môžete prípadne použiť trstinový cukor)
250 g mäkkého polotučného tvarohu
nastrúhaná kôra z 1 citróna (alebo pomaranča)
2 lyžičky vanilkovej pasty (alebo 1 vanilkový lusk)
60 g kokosového oleja
200 g najemno nasekanej mrkvy
100 g jemných ovsených vločiek

200 g celozrnnej špaldovej múky
1 kypriaci prášok do pečiva
maslo a hrubá múka na vymazanie a vysypanie formy

Postup:

1. Vajce vyšľahajte so sladidlom do peny. Pridajte tvaroh, nastrúhanú citrónovú kôru, vanilkovú pastu, rozpustený (vychladnutý) kokosový olej a mrkvu a dobre prešľahajte
2. Sypké ingrediencie – ovsené vločky, múku a kypriaci prášok zmiešajte vo vedľajšej mise a potom vmiešajte do tekutej zmesi.
3. Cesto nalejte do vymazanej a vysypanej bábovkovej formy a vareškou uhlaďte. Pečte pri 180 °C 50-55 minút. Po upečení nechajte 10-15 minút chladnúť a potom preklopte na tanier.