Vafle so špenátom, mozzarellou a sušenými rajčinami

Vafle so špenátom, mozzarellou a sušenými rajčinami

2 porcie

30 minút
 

Na raňajky alebo na večeru? Možno vám slané vafle zachutia tak, že si ich vychutnáte na raňajky a budete sa tešiť, až si ich dáte aj na večeru. Okrem mozzarelly im pristane aj lahodná ricotta, grilovaná paprika alebo údený losos. Nebojte sa improvizovania a môžete si byť istý, že tieto raňajky alebo večera vás len tak neomrzia.

Suroviny:

Vafle:
100 g špenátu
1 vajce
180 ml mlieka (alebo vody)
soľ
½ lyžičky najemno nakrájaného tymianu
140 g hladkej múky (v tomto prípade 1/2 celozrnnej špaldovej a 1/2 svetlej špaldovej múky)
1/3 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
20 g najemno nastrúhaného parmezánu
olivový olej na potretie vaflovača

K podávaniu:
1 mozzarella
4-6 kúskov sušených rajčín v oleji
píniové semienka 
čerstvá bazalka

Postup:

1. Opraný špenát vložte do väčšej misy a zalejte vriacou vodou. Len krátko premiešajte, sceďte a preložte do ľadovej vody. Znova premiešajte, aby sa listy rýchlo schladili, a potom zlejte do sitka. Špenát vyžmýkajte a nakrájajte nadrobno. 
2. V miske prešľahajte vajíčko s mliekom. Pridajte nakrájaný špenát, štipku soli, tymian, múku a kypriaci prášok, parmezán a dobre premiešajte.
3. Rozpálený vaflovač ľahko potrite olivovým olejom. Cesto nalejte do vaflovača a 10 minút opekajte. Množstvo cesta vystačí na 4-5 vaflí.
4. Vafle podávajte s natrhanou mozzarellou, sušenými rajčinami pokrájanými na pásiky alebo najemno, nasucho opečenými píniovými semienkami a čerstvou bazalkou.