Vajíčka plnené ricottou

Vajcia sú symbolom jari, Veľkej noci a zrodenia nového života. Doprajte si ich v plnenej podobe, ktorá urobí dojem aj na vašich sviatočných hostí. Ricotta žĺtok príjemne odľahčí, a tak vám po konzumácii tejto delikatesy nebude zbytočne ťažko.
Suroviny:
5 vajec uvarených natvrdo
2 lyžičky nasekanej pažítky
2 lyžice ricotty
1 lyžička mletej sladkej papriky
soľ a korenie podľa chuti
Postup:
- Uvarené a vychladnuté vajcia olúpte, pozdĺžne ich rozrežte a opatrne vyberte žĺtok.
- Žĺtky v miske rozpučte vidličkou a zmiešajte ich s nasekanou pažítkou, ricottou, paprikou, korením a soľou.
- Zmesou potom naplňte pripravené bielky. Jednoducho to ide lyžičkou, reprezentatívnejší výsledok však dosiahnete cukrárskou plničkou. Plnené vajcia ihneď konzumujte alebo ich uložte do chladničky.
ETA TIP: Bylinky pohodlne nasekáte pomocou prídavného sekáčika na mixér ETA Gratus alebo v sekáčiku ETA Basto.
Prevzaté z Fitrecepty.info.