Vianočný punč

Vianočný punč

6 porcií

 

15 minút + 2 hodiny namáčanie ovocia

 

Vychutnajte si Vianoce plnými dúškami! V prípade voňavého punču sa však vyplatí skôr umiernene degustovať. Kombinácia vína, rumu a sladkého ovocia totiž nielen skvele chutí, ale aj rýchlo stúpa do hlavy. 

 

Suroviny:

150 g sušeného ovocia (hrozienok, brusníc, sliviek či hrušiek)
100 ml rumu alebo griotky
½ l silného čierneho čaju
1 l červeného vína
1 citrón nakrájaný na plátky
4 celé škorice
cukor podľa chuti

 Postup:

  1. Sušené ovocie namočte do rumu alebo griotky a nechajte ho aspoň 2 hodiny nasiaknuť.

  2. Vajce a cukor vyšľahajte do peny, následne prilejte olej a dobre premiešajte.    

  3. Do pohárov rozdeľte namočené sušené ovocie, zalejte ho punčom a podľa chuti doslaďte.  

ETA TIP: Organizujete vianočný večierok alebo máte radi vychytávky? Pozvite si na pomoc zavárací hrniec ETA Granny s objemom 25 l. Ten slúži aj ako varný hrniec s funkciou udržovania nastavenej teploty (30–100 °C). Punč v ňom tak nielen ľahko pripravíte, ale zároveň si výrazne uľahčíte obsluhovanie hostí – pomocou výčapného kohútika sa každý jednoducho obslúži sám.