Zapečená zelenina (Ratatouille)

4 porcie
45 minút
Ratatouille je tradičný francúzsky zeleninový pokrm zdanlivo pripomínajúci naše lečo. Na tanieri hrá všetkými farbami a môžete ho podávať teplý, vlažný aj studený. Výborne sa hodí ako príloha ku grilovanému mäsu, ale plne vás zasýti aj ako samostatný chod. S chrumkavou bagetou a pohárom vychladeného vína chutí najlepšie na slnečnej terase.
Suroviny:
1 vetvička rozmarínu
1 vetvička tymianu
5 zrelých paradajok
2 stredne veľké cukety
1 väčší baklažán
1 červená paprika
1 žltá paprika
1 červená cibuľa
2 strúčiky cesnaku
3 lyžice olivového oleja
soľ a čerstvo namleté korenie
pár lístkov bazalky na ozdobenie
ETA Pečenka
Postup:
1. Rozmarín a tymian nasekajte nadrobno. Paradajky, cukety a baklažán nakrájajte na tenké plátky (menej ako 0,5 cm). Papriky zbavte jadierok a nakrájajte na kocky o veľkosti zhruba 4 x 4 cm. Cibuľu olúpte, nakrájajte na mesiačiky a oddeľte jednotlivé plátky. Cesnak olúpte.
2. Do nádoby pečenky vložte všetku zeleninu, prisypte rozmarín a tymian, prelisujte cesnak, pokvapkajte olejom a podľa chuti osoľte a okoreňte. Premiešajte a pečte zhruba 25 minút.
3. Nechajte ľahko vychladnúť a jednotlivé porcie ozdobte lístkami bazalky.