Zdravé tvarohové knedličky plnené ovocím

Zdravé tvarohové knedličky plnené ovocím

4 porcie

15 minút
 

Keď je reč o tvarohových knedličkách, nejednému gurmánovi sa zbiehajú slinky. A čo tí z nás, čo si potrpia na zdravú stravu? S týmto receptom si prídu na svoje aj priaznivci zdravého životného štýlu. Sú plné vlákniny aj minerálov, bielkovín a hlavne – šťavnatého ovocia!

Suroviny:

100 g jemných ovsených vločiek
100 g celozrnnej špaldovej múky
250 g tvarohu v pozlátku
1 vajce
30 g masla
Ovocie (napríklad maliny, čučoriedky, jahody, marhule, ostružiny...) 

K servírovaniu:
Grécky jogurt
Strúhaný tvaroh
Čakankový sirup
Čerstvé ovocie

Postup:

1. Jemné ovsené vločky rozmixujte v robote. Zmiešajte s múkou. Do misky pridajte tvaroh, vajce a rozpustené (nie horúce) maslo. Dobre prepracujte.
2. Vzniknuté cesto nechajte v chladničke pol hodiny odpočívať.
3. Do hrnca dajte variť vodu so štipkou soli.
4. Cesto rozdeľte na 12 kúskov. Z každého v dlani vytvorte placku, naplňte ovocím a uzavrite. Vyvaľkajte guľatú knedličku a pokračujte takto ďalej so zvyšným cestom.
5. Do vriacej vody opatrne vložte knedličky a varte 8 – 9 minút. Po uvarení ich vyberte na tanier.
6. Servírujte s jogurtom, strúhaným tvarohom, čakankovým sirupom a ovocím.