Zeleninová Korma

Zeleninová Korma

6 porcií

35 minút

Keď vám bude najbližšie niekto tvrdiť, že sú zeleninové pokrmy nudné, pripravte mu túto delikatesu. Kombinácia indického korenia, kokosového mlieka a kešu orieškov povýši zeleninu na plnohodnotný a sýty pokrm, ktorý uspokojí aj veľkých jedákov. 

 

Suroviny:

1 cibuľa nakrájaná nahrubo
15 kešu orieškov natural
3 cm zázvoru
4 strúčiky cesnaku   
2 lyžice oleja (príp. Ghí masla)
6 guličiek čierneho korenia
4 celé kardamomy
4 celé klinčeky
1 bobkový list
130 g paradajkového pyré
2 lyžičky mletého koriandra
1 lyžička korenia Garam masala
½ lyžičky kurkumy
soľ a mleté chilli podľa chuti
125 ml vody
250 ml kokosového mlieka
½ lyžičky cukru
175 g zemiakov nakrájaných na kocky
130 g karfiolových ružičiek
2 stredné mrkvy nakrájané na kolieska
70 g mrazeného hrášku (namočeného 5 minút v teplej vode)
¼ lyžičky mletého kardamomu  
šťava z polovice citróna
2 lyžice čerstvého koriandra  

multifunkčný tlakový hrniec ETA Tauro

Postup:

  1. Do mixéra pridajte cibuľu, kešu, zázvor a cesnak. Rozmixujte na jemnú pastu a odložte.   

  2. Zapnite program Varenie bez veka, po chvíli pridajte olej, korenie, kardamom, klinček a bobkový list. Restujte do doby, kým sa korenie rozvonia.  

  3. Do hrnca pridajte pripravenú kešu pastu a za stáleho miešania varte 3 - 4 minúty. Potom pridajte paradajkové pyré, premiešajte a varte ďalšie 2 minúty. Pridajte korenie – mletý koriander, korenie garam masala, kurkumu, chilli a soľ. Zalejte vodou, kokosovým mliekom, zasypte cukrom a dobre premiešajte.   

  4. Pridajte nakrájané zemiaky, premiešajte a ešte 3 minúty povarte tak, aby zemiaky trošku zmäkli. Po 3 minútach pridajte karfiol, mrkvu, zelený hrášok a opäť dobre premiešajte. Nakoniec zasypte mletým kardamomom. Nasaďte veko a nastavte program Tlakové varenie na 3 minúty.  

  5. Po skončení programu stlačte tlačidlo STOP a vypustite paru. Odoberte veko. Premiešajte a dochuťte citrónovou šťavou. Podávajte s ryžou alebo naanom a posypané čerstvým koriandrom.        

 

Zeleninová Korma