Zemiaková omeleta so zeleninou a chorizom

6 porcií
60 minút
Sýta lahôdka, ktorá vás prenesie do slnečného Španielska. Recepty sa líšia podľa regiónov a invencie kuchára. Pri príprave sa preto nechajte viesť svojou fantáziou a obsahom chladničky. Vychutnáte si ju teplú a studenú, na raňajky, obed, na večeru, na party ako predkrm a na pikniku ako hlavný chod.
Suroviny:
6 zemiakov
soľ a čerstvo namleté korenie
1 cuketa
100 g choriza
2 červené papriky
100 g syra feta
2 lyžice olivového oleja
lístky bazalky podľa chuti
4 vajcia
ETA Pečenka
Hrniec
Postup:
1. Zemiaky olúpte a nakrájajte na silné plátky. V mierne osolenej vode ich predvarte zhruba 10 minút až trochu zmäknú. Zlejte ich a nechajte mierne vychladnúť.
2. Medzitým olúpte cuketu a nakrájajte ju na silné plátky, chorizo nakrájajte na kolieska, papriky zbavte
3. Nádobu pečenky vymažte olivovým olejom. Navrstvite do nej zemiaky, papriku, cukety, chorizo a syr feta a podľa chuti prisypte trochu nasekanej bazalky. Vrstvy zemiakov a cukety zľahka osoľte a okoreňte. Vajcia vyšľahajte, jemne osoľte, okoreňte a zalejte nimi navrstvené suroviny.
4. Pečte zhruba 25–35 minút až vajcia spevnia. Omeletu nechajte mierne vychladnúť, pomocou podložky vyklopte a naporcujte.