Zemiaky s chorizom

Tento pokrm inšpirovaný španielskou kuchyňou rozhodne nie je žiadny „suchár“, ktorý sotva kĺže do krku. Mäkký syr s jogurtom zaistí krémovú konzistenciu, chorizo klobáska sa zase postará o výraznú chuť dotiahnutú k dokonalosti typicky stredomorským korením.
Suroviny:
1 lyžica olivového oleja
1 veľká cibuľa nakrájaná na kocky
3 strúčiky cesnaku (prelisované)
6 veľkých zemiakov nakrájaných na kocky
1 klobása chorizo nakrájaná na kolieska
4 plátky slaniny nakrájané na kocky
3 lyžice sušeného rozmarínu
3 lyžice sušenej bazalky
soľ, čierne korenie podľa chuti
200 ml zeleninového vývaru
250 g mäkkého syra
2 lyžice gréckeho jogurtu
multifunkčný tlakový hrniec ETA Tauro
Postup:
- Zapnite program Varenie bez veka. V hrnci rozohrejte olej a orestujte na ňom cibuľu a cesnak, pokiaľ cibuľa nezmäkne. Pridajte nakrájané zemiaky, chorizo a slaninu a ešte chvíľu opekajte. V prípade potreby podlejte olejom.
- Vypnite program Varenie bez veka. Pridajte rozmarín, bazalku, osoľte a okoreňte. Zalejte vývarom a premiešajte. Zapnite program Tlakové varenie na 5 minút. Po skončení programu stlačte tlačidlo STOP, vypustite paru a otvorte veko.
- Mäkký syr premiešajte s gréckym jogurtom, môžete ochutiť čerstvými bylinkami. Pridajte k zemiakom a podávajte.