Žemle na burger

Žemle na burger

8 kusov

 

 

Užite si svoj doma ugrilovaný burger na maximum so skvelými domácimi žemľami. Nadýchané a chrumkavé žemle, ktoré sa v ruke hneď nerozpadnú, sa vám budú rozplývať na jazyku a už len svojím zlatistým vzhľadom budú na pohľad neodolateľné. 

Suroviny:

120 ml vlažnej vody
120 ml mlieka
1 väčšie vajce
50 g rozpusteného masla
375 g hladkej múky
24 g trstinového cukru
2 g soli
7 g sušeného droždia


pekáreň ETA Delicca II

Postup:

1. Do veľkej nádoby so strednými hnetacími hákmi vložte najskôr vodu, mlieko, vajce, rozpustené maslo. Potom prisypte múku, trstinový cukor, soľ a nakoniec pridajte sušené droždie tak, aby neprišlo hneď do kontaktu s vodou. Zapnite program CESTO. 
2. Po skončení programu vyklopte cesto na múkou posypanú dosku. Zľahka premieste a nechajte pár minút pod čistou utierkou odpočívať. Potom cesto rozdeľte na 8 rovnako veľkých dielov, z ktorých postupne vytvarujte 8 žemlí. Postupne ich vkladajte na papierom na pečenie vystlaný plech. Prikryte utierkou a nechajte žemle odpočívať do doby, než zdvojnásobia svoj objem. 

3. Rúru si predhrejte na 185 °C. Nakysnuté žemle potrite rozšľahaným vajcom a posypte semienkami. Pečte dozlatista cca 15-18 minút.