Cottage žemle z špaldovej múky

Cottage žemle z špaldovej múky

4 žemle

 

 

Ľahké a zdravé pečivo, ktoré vďaka cottage syru obsahuje veľa bielkovín a navyše ho zvládne aj úplný začiatočník. Najlepšie na týchto žemliach však nie sú len ich výživové hodnoty, ale tiež úžasná chuť a konzistencia, ktoré skvele dopĺňajú kúsky cottage syru, ktoré sa v upečenom ceste krásne ťahajú.

Suroviny:

160 g celozrnnej špaldovej múky hladkej 
170 g cottage syru
1 vajce
2,5 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
soľ

pekáreň ETA Delicca II Max

Postup:

1. Pre cesto použite dvojitú formu a ingrediencie dajte len do jednej komory - od tekutých po sypké.
2. Zvoľte program ROŽOK / ŽEMĽA, kôrka stredná.

3. Akonáhle zaznie akustický signál (10x), program sa automaticky zastaví. Vyberte formu a premiešané cesto (zmes) dajte opatrne do foriem na žemle. Formu nie je potrebné ničím vymazávať.
4. Cesto je dosť lepkavé, preto si pomôžte napríklad lyžicami. 
5. Naplnené formy dajte do drôtenej konštrukcie a to celé vložte do pekárne. 

6. Teraz podržaním tlačidla MENU (cca 3 sekundy) prerušte uzamknutie ovládacieho panelu a stlačte tlačidlo START/STOP, čo spustí prerušený program.