Bábovka s kandizovaným ovocím

Bábovka s kandizovaným ovocím

10 porcií

170 minút

Skúste si upiecť tradičný dezert v netradičnej podobe. Pekáreň ETA Delicca II vám veľmi uľahčí prácu – cesto spracuje od začiatku až do konca a vaša časť práce nezaberie viac ako päť minút. Výsledkom bude nadýchaná bábovka, ktorá prevonia váš domov sladkou vôňou vanilky a kandizovaného ovocia.

Suroviny:

175 ml teplej vody
445 g hladkej múky
20 g krupicového cukru
24 g sušeného mlieka  
2 lyžičky soli
1 ½ lyžičky vanilkového extraktu
50 g zmäknutého masla
2 vajcia
1 lyžička sušeného droždia 
100 g kandizovanéh ovocia


pekáreň ETA Delicca II

Postup:

1. Do veľkej nádoby pekárne so strednými hnetacími hákmi vlejte vlažnú vodu. Pridajte múku, cukor, sušené mlieko, soľ, vanilkový extrakt, maslo, vajce a nakoniec sušené droždie. Zapnite program SLADKÝ, váhu chleba nastavte na 1000 g, farbu kôrky na strednú.
2. Na konci druhého hnetacieho cyklu sa ozve 10 x pípnutie. Vtedy pridajte k cestu kandizované ovocie. 
3. Po dokončení programu nechajte upečenú bábovku chvíľu vychladnúť a potom ju opatrne vyklopte na mriežku.