Chlieb so sušenými paradajkami

Chlieb so sušenými paradajkami

1 bochník

180 minút

Radi by ste si pripravili netradičný chlieb? Potom je recept so sušenými paradajkami pre vás ako stvorený. Paradajky dodajú chlebu jedinečnú chuť a štruktúru a vďaka obsahu karoténu, tiež neobvyklé oranžové sfarbenie. Bazalka navyše dodá sviežu chuť a tiež bohatú porciu vitamínov.

Suroviny:

360 ml vlažnej perlivej vody
2 PL oleja zo sušených nakladaných paradajok 
400 g hladkej múky
250 g celozrnnej múky  
10 g soli 
13 g cukru  
2 ČL sušenej bazalky 
7 g sušeného droždia 
100 g odkvapkaných, sušených, nakladaných paradajok 


pekáreň ETA Delicca II

Postup:

1. Do nádoby nalejte vodu a olej z paradajok. Ďalej pridajte obe múky, soľ, cukor, sušenú bazalku a sušené droždie. 
2. Hneď ako budete mať pripravenú zmes, zapnite program KLASIK, farba stredná, veľkosť 1000 g a počkajte na zvukový signál (10x pípnutie), ktorý vás upozorní na pridanie nakrájaných odkvapkaných paradajok.