Kváskový chlieb

Kváskový chlieb má históriu už tisíce rokov pred naším letopočtom a po storočia bol uctievaný, a to nielen pre jeho obľúbenú kyselkavú chuť. Tento typ chleba prináša pre naše telo mnoho benefitov. Vďaka fermentačnému procesu je ľahko stráviteľný, zlepšuje zdravie čriev, podporuje trávenie a tiež vás vďaka skutočne bohatému obsahu vlákniny zasýti na dlhú dobu. Kváskový chlieb vám navyše vydrží až dva týždne.
Suroviny:
300 ml vlažnej vody
290 g kvásku
100 g žitnej chlebovej múky
440 g pšeničnej chlebovej múky
7 g soli
10 g rasce
pekáreň ETA Delicca II
Postup:
1. Do pekárne pridajte tekutiny a kvások, až potom múku a ostatné suroviny.
2. Zapnite program CESTO.
3. Po skončení programu CESTO vyberte háky, uhlaďte a nechajte zmes 240 minút kysnúť.
4. Potom zapnite program PEČENIE – 1250 g, stredná kôrka.
5. Hotový chlieb položte na mriežku.