Chlieb z arašidového masla

Chlieb z arašidového masla

1 bochník

170 minút

Tento recept na chlieb je rovnako úžasný, ako arašidové maslo samotné. Nebudete môcť odolať, to je isté už predtým, než začnete s jednoduchou prípravou. Jemný a chutný chlieb vám tiež dodá energiu a namazať si ho nemusíte iba arašidovým maslom. 

Suroviny:

250 ml vody
400 g hladkej múky
40 g trstinového cukru
4 g soli
135 g krémového arašidového masla
7 g sušeného droždia

Poleva:
1 PL arašidového masla
110 g práškového cukru
voda podľa potreby


pekáreň ETA Delicca II

Postup:

1. Do veľkej nádoby so strednými hnetacími hákmi nalejte vodu, potom pridajte múku, cukor, soľ, arašidové maslo a nakoniec  sušené droždie.
2. Zapnite program SLADKÝ, veľkosť chleba nastavte na 1000 g, farbu na svetlá. 

3. Po upečení nechajte chlieb úplne vychladnúť.
4. Všetko na polevu spoločne vyšľahajte a nalejte na vychladnutý bochník chleba. Nechajte stuhnúť v chladničke.