Citrónovo-tvarohová bábovka

Vďaka tvarohu a mandľovej múke získa dokonale vláčnu konzistenciu a ako bonus navyše aj zasýti. Skvele sa tak hodí napr. na raňajky pred náročným dňom. Citrónovo-tvarohová bábovka vás však nesklame ani svojou chuťou, ktorá je originálna, príjemne sladká, a napriek tomu svieža.
Suroviny:
150 g masla
kôra a šťava z 1 citróna
1 vrecko kypriaceho prášku do pečiva
150 g krupicového cukru
1 vrecko vanilkového cukru
štipka soli
100 g polohrubej múky
100 g mandľovej múky
4 vajcia
500 g tvarohu vo vaničke
maslo a múka na vysypanie formy
Postup:
- . Rúru predhrejte na 170 °C. Formu vymažte maslom a dôkladne vysypte múkou.
- V mise spoločne ušľahajte pomocou šľahacej metly v Gratuse maslo, cukor, žĺtky, citrónovú šťavu a kôru na svetlú penu. Do zmesi po troškách pridávajte tvaroh a opäť dôkladne premixujte. Všetko sa musí dokonale prepojiť a v zmesi nesmú zostať tvarohové hrudky.
- Zmiešajte obe múky spoločne s práškom do pečiva. Dôkladne prepojte s tvarohovou zmesou.
- Z bielkov a štipky soli vyšľahajte sneh, ktorý následne opatrne primiešajte k cestu.
- Cesto vlejte do pripravenej formy a pečte v predhriatej rúre asi 55 minút. Hotovú bábovku nechajte 5 – 10 minút chladnúť vo forme, potom opatrne vyklopte a nechajte ju vychladnúť úplne. Pred podávaním poprášte práškovým cukrom.