Slnečnicové bagety z rúry

Milujete čerstvú chrumkavú bagetu s maslom? V obchodných reťazcoch na vás môže čakať nemilé prekvapenie v podobe gumových kúskov pečiva, ktoré s chrumkavosťou nemajú nič spoločné. Predíďte tomuto sklamaniu a pripravte si výborné bagety so slnečnicovými semienkami. Tie sú na povrchu krásne zlaté, vo vnútri krásne vláčne a vďaka celozrnnej múke obsahujú bohaté množstvo vlákniny.
Suroviny:
150 ml vlažnej vody
12 g olivového oleja
6 g cukru
12 g čerstvého droždia
125 g hladkej pšeničnej múky
150 g celozrnnej pšeničnej múky
2 PL slnečnicových semienok + na posypanie
8 g soli
1 vajce na potretie
pekáreň ETA Delicca II
Postup:
1. Po uhnetení na programe CESTO, vyberte cesto z pekárne, na pomúčenej doske prepracujte a vytvarujte 4 bagety, ktoré položte na plech vyložený papierom na pečenie.
2. Bagety navrchu ľahko narežte na 3 miestach, prikryte utierkou, položte na plech, odložte na teplé miesto a nechajte kysnúť 20–30 minút.
3. Medzitým rozohrejte rúru na cca 180 stupňov (podľa typu rúry).
4. Po vykysnutí bagety potrite rozšľahaným vajcom, posypte slnečnicovými semienkami a dajte piecť do zlata.