Muffiny s kakaovou polevou

Muffiny s kakaovou polevou

10 muffinov

 

 

Či už ako vynikajúci dezert alebo len ako sladká desiata, tieto muffiny sa hodia na akúkoľvek príležitosť. Sú neodolateľné nielen vďaka svojej skvelej chuti a rozplývajúcemu sa cestu, ale tiež už len na pohľad vďaka lahodnej pretekajúcej čokoláde. 

Suroviny:

160 g pšeničnej múky polohrubej
70 g cukru
90 ml mlieka
90 ml oleja
1 vajce
10 g vanilkového cukru
6 g kypriaceho prášku do pečiva

Na polevu:
4 PL práškového cukru
1 PL kvalitného tmavého práškového kakaa
1 PL masla
2-3 PL horúcej vody (podľa zvolenej hustoty)

pekáreň ETA Delicca II Max

Postup:

1. Pre cesto použite dvojitú formu a ingrediencie dajte len do jednej komory – od tekutých po sypké. 
2. Zvoľte program MUFFINY, kôrka stredná. 

3. Akonáhle zaznie akustický signál (10x), program sa automaticky zastaví. Vyberte formu a premiešané cesto (zmes) dajte opatrne do foriem na muffiny. Môžete použiť aj košíčky na muffiny, ale nemusíte. 
4. Naplnené formy dajte do drôtenej konštrukcie a celé to vložte do pekárne. 
5. Teraz podržaním tlačidla MENU cca 3 sekundy prerušte uzamknutie ovládacieho panelu a stlačte tlačidlo START/STOP, čo spustí prerušený program. 
6. Po upečení potrite polevou. Maslo nie je potrebné nechať zmäknúť, pomôže tomu horúca voda.