Domáci jogurt

Domáci jogurt

4 porcie

8 hodín

Jogurt príde vhod kedykoľvek a obzvlášť taký, ktorý je vyrobený doma a to veľmi jednoducho. Z dvoch surovín si vykúzlite chuťovo dokonalé raňajky či desiatu. Navyše vám hotový jogurt vydrží v chladničke až 5 dní.

Suroviny:

1 l čerstvého plnotučného mlieka
4 PL prírodného bieleho jogurtu so živou kultúrou


pekáreň ETA Delicca II

Postup:

1. Mlieko prehrejte v hrnci na 70 °C a hneď odstavte.
2. Nechajte mlieko vychladnúť na 50 °C a potom prelejte do veľkej nádoby bez hnetacích hákov.

3. Vmiešajte jogurt so živou kultúrou a ôkladne premiešajte.
4. Nádobu vložte do pekárne, zapnite program JOGURT na 43-45 °C a nechajte kvasiť 4 až 8 hodín podľa požadovanej hustoty jogurtu.