Kuracie mole

Kuracie mole

4-6 porcií

45 minút

Trhané kuracie mole si najlepšie vychutnáte zabalené v tortille, čo z neho robí ideálny pokrm pre chvíle, ktoré si žiadajú jedlo iba tak do ruky. Vďaka podmanivej kombinácii korenia s ním zažiarite na každej oslave, grilovacej party alebo pikniku. Recept si preto dobre poznamenajte – prosbám o jeho zdieľanie sa totiž určite nevyhnete. 

 

Suroviny:

½ lyžice olivového oleja
1 menšia cibuľa nakrájaná najemno
2 strúčiky cesnaku (prelisovaný)
400 g krájaných paradajok 
2 jalapeno papričky
1 lyžica adobo omáčky
50 g pražených plátkov mandlí
50 g hrozienok
2 lyžice horkého kakaového prášku
1 lyžička soli
1 lyžička mletej rasce
½ lyžičky mletej škorice
4 kuracie prsia  
hrsť sekaného koriandra
tortilla alebo ryža na podávanie

multifunkčný tlakový hrniec ETA Tauro

Postup:

  1. Zapnite program Varenie bez veka. Rozohrejte olivový olej, na ktorom orestujte cibuľu, kým nezmäkne. Pridajte cesnak a restujte do doby, kým sa rozvonia. Vypnite program Varenie bez veka. 

  2. Cibuľu a cesnak dajte do mixéra. Do mixéra ďalej pridajte krájané paradajky, jalapeno papričky, adobo omáčku, mandle, hrozienka, kakao, soľ, rascu a škoricu. Všetko dôkladne rozmixujte do hladka. 

  3. Kuracie prsia vložte do hrnca, zalejte ich rozmixovanou zmesou tak, aby pokrývali všetko mäso. Nasaďte veko a nastavte program Tlakové varenie na 8 minút. Po skončení programu stlačte tlačidlo STOP a vypustite paru. 

  4. Kura vyberte na tanier a dvoma vidličkami natrhajte na kúsky. Omáčku nechajte v hrnci, zapnite program Varenie bez veka a trochu ju za občasného miešania zredukujte, aby bola hustá. Ku zredukovanej omáčke vložte natrhané kura a dôkladne premiešajte tak, aby mäso nasiaklo rovnomerne celú omáčku. Kuracie mole servírujte s tortillou posypanou sekaným koriandrom.      

 

Kuracie mole