Medové madlenky s Gold čokoládou

Ak milujete med a vôňu pomaranča, medové madlenky si určite obľúbite, tak ako food bloggerka Marzicake, ktorá si pre vás recept pripravila. A až zistíte, že sa jedná o sladkosť, ktorú upečiete nielen rýchlo, ale tiež veľmi jednoducho, stanú sa madlenky u vás doma veľmi žiadaným dezertom.
Suroviny:
Na madlenky:
120 g masla rozohriateho, vychladnutého
30 g medu
75 g kryštálového cukru
1 vrecko vanilínového cukru
1/2 ks pomarančovej kôry a šťava
2 ks vajec
120 g hladkej múky
1/4 vrecka prášku do pečiva (4 g)
K prípadnému dokončeniu:
100 g Gold čokolády Callehaut
Postup:
Príprava:
1. Maslo rozohrejte a následne nechajte pri izbovej teplote.
2. Do misy dajte cukor, vanilínový cukor, med, kôru, šťavu z pomaranča a 2 vajcia.
3. Ľahko prešľahajte.
4. Potom primiešajte maslo.
5. Nakoniec zapracujte postupne hladkú múku premiešanú s práškom do pečiva.
6. Dobre spracované cesto prikryte fóliou a dajte minimálne na 1,5 hodiny do chladničky.
Pečenie:
1. Formu vystriekajte sprejom.
2. Odležané cesto preložte do cukrárskeho vrecka.
3. Formu plňte cestom iba do 3/4. Formou poklepte, aby ste sa zbavili vzduchových bubliniek a vyrovnali naplnenie.
4. Pečte v predhriatej rúre najprv 5 minút na 190°C a nasledujúcich 5 minút znížte na 150°C.
5. Po upečení vyberte z formy a nechajte vychladnúť.
6. Formu starostlivo vymyte a odmastite.
Dokončenie:
1. 80 g čokolády rozohrejte v mikrovlnnej rúre na 45°C. Potom primiešajte zvyšných 20g - na hladkú konzistenciu.
2. Každú formičku naplňte 1 lyžičkou čokolády.
3. Kým čokoláda zatuhne, vložte do formičky madlenku.
4. Celú formu s madlenkami preložte na 10 minút do chladničky.
5. Hneď ako čokoláda zatuhne, madlenky vyberte.