Muffiny s citrónom a makom

Muffiny s citrónom a makom

10 muffinov

 

 

Jedinečný recept na muffiny, ktorý spája sladkú chuť, kyslosť sviežeho citróna so zemitou chuťou maku. Túto kombináciu si isto zamilujete. Navyše vďaka tvarohu a bielemu jogurtu sú muffiny krásne vláčne. 

Suroviny:

180 g pšeničnej hladkej múky 
1 KL kypriaceho prášku do pečiva 
110 g krupicového cukru 
1 PL citrónovej kôry 
citrónová šťava z ½ citróna 
40 g maku celého (+ na ozdobu) 
60 g mäkkého tvarohu (najlepšie balený v kocke)
1 vajce
1 KL vanilkového extraktu
100 g hustého bieleho jogurtu
60 ml rastlinného oleja (+ na vymazanie formičiek)

Na polevu:
160 g práškového cukru

1,5 PL citrónovej šťavy

pekáreň ETA Delicca II Max

Postup:

1. Do nádoby na pečenie dajte všetky suroviny – od tekutých po sypké. Nastavte program HNIETENIE na 10 minút. 
2. Premiešané cesto preložte do oboch foriem na muffiny (môžete použiť košíčky na pečenie alebo priamo formu, ktorú ľahko vymažte olejom). 

3. Formy dajte do drôtenej konštrukcie a to celé dajte do pekárne. Zvoľte program PEČENIE, kôrka stredná, a pečte 75 minút. 
4. Po vychladnutí muffiny dozdobte cukrovo-citrónovou polevou.