Najlepšie brownies podľa Dezertíny

Vláčne a chuťovo intenzívne brownies sú splneným snom všetkých milovníkov čokolády. Okrem osvedčeného receptu sa s nami Zuzana Zuzáková alias Dezertína podelila o tajný trik, ktorý je pri príprave tejto luxusnej pochúťky zárukou úspechu.
Suroviny:
300 g masla
230 g horkej 60 – 70 % čokolády, nalámanej na menšie kusy
120 g holandského kakaa
lyžica jemne mletej kávy
300 g trstinového cukru
2 lyžičky soli
štipka mletej vanilky
6 veľkých vajec
250 g hladkej múky
Postup:
- Rúru predhrejte na 180 °C. Menší plech (približne 23 x 33 cm) vymažte maslom a vyložte papierom na pečenie.
- Do misy vsypte nalámanú čokoládu, tretinu kakaa a kávu.
- Maslo vložte do vhodného hrnca a priveďte k varu. Hneď ako začne bublať, vlejte ho do misy s čokoládou a chvíľu počkajte, kým sa čokoláda roztopí. Zmes dobre premiešajte.
- V mise kuchynského robota zmiešajte cukor, vanilku, soľ a vajcia. Použite šľahaciu metlu a nechajte robot pracovať tak dlho, kým zmes nebude skutočne nadýchaná. Môže to byť pokojne aj 10 minút.
- Následne začnite pomaly prilievať a zašľahávať vychladnutú zmes čokolády a masla tak, aby vznikla hladká hmota.
- Teraz do misy preosejte múku a zvyšok kakaa a opatrne zapracujte stierkou.
- Cesto prelejte do pripraveného plechu, uhlaďte a vložte do predhriatej rúry na asi 20 minút.
- Tajný trik a dôležitý krok: Po 20 minútach vytiahnite plech z rúry, raz či dvakrát s ním silno buchnite o pracovnú plochu, aby z brownies unikol nazhromaždený vzduch. Potom nechajte ďalších 20 minút dopiecť.
- Brownies krájajte a servírujte až potom, ako dokonale vychladnú.
ETA TIP: Vyskúšajte tiež ďalšie varianty tohto obľúbeného dezertu.
Doporučené