Najlepšie brownies podľa Dezertíny

Najlepšie brownies podľa Dezertíny

24 kusov

 

20 minút príprava + 40 minút pečenie

 

Vláčne a chuťovo intenzívne brownies sú splneným snom všetkých milovníkov čokolády. Okrem osvedčeného receptu sa s nami Zuzana Zuzáková alias Dezertína podelila o tajný trik, ktorý je pri príprave tejto luxusnej pochúťky zárukou úspechu. 

 

Suroviny:

300 g masla
230 g horkej 60 – 70 % čokolády, nalámanej na menšie kusy  
120 g holandského kakaa  
lyžica jemne mletej kávy
300 g trstinového cukru  
2 lyžičky soli  
štipka mletej vanilky 
6 veľkých vajec  
250 g hladkej múky

 Postup:

  1. Rúru predhrejte na 180 °C. Menší plech (približne 23 x 33 cm) vymažte maslom a vyložte papierom na pečenie.    

  2. Do misy vsypte nalámanú čokoládu, tretinu kakaa a kávu.

  3. Maslo vložte do vhodného hrnca a priveďte k varu. Hneď ako začne bublať, vlejte ho do misy s čokoládou a chvíľu počkajte, kým sa čokoláda roztopí. Zmes dobre premiešajte.

  4. V mise kuchynského robota zmiešajte cukor, vanilku, soľ a vajcia. Použite šľahaciu metlu a nechajte robot pracovať tak dlho, kým zmes nebude skutočne nadýchaná. Môže to byť pokojne aj 10 minút.    

  5. Následne začnite pomaly prilievať a zašľahávať vychladnutú zmes čokolády a masla tak, aby vznikla hladká hmota.    

  6. Teraz do misy preosejte múku a zvyšok kakaa a opatrne zapracujte stierkou.    

  7. Cesto prelejte do pripraveného plechu, uhlaďte a vložte do predhriatej rúry na asi 20 minút.    

  8. Tajný trik a dôležitý krok: Po 20 minútach vytiahnite plech z rúry, raz či dvakrát s ním silno buchnite o pracovnú plochu, aby z brownies unikol nazhromaždený vzduch. Potom nechajte ďalších 20 minút dopiecť.   

  9. Brownies krájajte a servírujte až potom, ako dokonale vychladnú.   

ETA TIP: Vyskúšajte tiež ďalšie varianty tohto obľúbeného dezertu.

Brownies podľa Dezertíny